Problem With High Poly Texturing

10 replies [Last post]
CAR3ON's picture
Posts: 31

hi

i am facing a texturing problem searching help in this post

the situation is that i have a high poly model for some reasons i must texture it the same way it is now (no low poly) and the problem is i have a smooth circular hole in this object but after i apply texture the hole shows 5 sided (same as the way it is before mesh smooth) , my modeifiers applied to object are in this order from down to up editable poly-unwrap uvw-meshsmooth

here is a photo

i hope someone help and thanks in advance

CAR3ON's picture
Posts: 31

if someone has an answer pliz help me with it

JBaldwin's picture
Posts: 2162

Can you post this up with wires? As well as your uv set and a picture of your modifier stack? 
I just need to see all of these elements to better troubleshoot why this is occurring.  

Thanks!

-Jeremy-

CAR3ON's picture
Posts: 31

thanks for ur reply jeremy
of course i can do!
here are the photos except diffuse map because i taught the problem is because of that and i removed it but i still have the UV

modifier.png non_smoothed_wire.png smooth_wire.png uvs.jpg
CAR3ON's picture
Posts: 31

i'm still waiting

pliz, it's neccesary for me

metalliandy's picture
Posts: 3188

How are you getting the texture? Are you baking it?

If you are not using turbosmooth then the hole will always be the 5 sides cylinder that you see. Maybe increase the number of sides?

CAR3ON's picture
Posts: 31

hi metalliandy

actually i don't understnd you, sorry:|

i textured the UVs in photoshop also increasing the sides won't affect because i want it completly round like turbosmoothed

i am not going to create a low poly since i want it for close renders, is it totally a mistake to texture high poly?

 

metalliandy's picture
Posts: 3188

If you are texturing from UV's that are from the un-turbosmooth  versions, then they will be wrong and show the error that you see.

You need to use UV's after turbosmooth is on. Smiling

CAR3ON's picture
Posts: 31

but it will take a year to unwrap a turbosmoothed model:(

there isn't any logical way to do it except the thing you said?

metalliandy's picture
Posts: 3188

If the model is unwrapped before you turbosmooth, then there is no need to unwrap again Smiling

just export the UV's when the turbosmooth is on.

CAR3ON's picture
Posts: 31

i did the same but no result whatever thanks for your help both you and jeremy much appreciated

i solved it somehow i filled the hole in the UV with texture too